24diskont savjeti

Kako sastaviti kopačicu Ruris

Što trebate učiniti za ispravno održavanje motorne kopačice Ruris ?

Korisnici strojeva za obradu tla znaju da im je za obavljanje raznih radova u vrtu ili na polju potrebna suvremena oprema koja olakšava rad i povećava udobnost.
Vrlo je važno i kako se kopačice koriste i održavaju, kako bi što dulje ostale u dobrom stanju.
Na primjer, kopačica/freza na benzin dugoročno će raditi bez problema ako su ispunjeni sljedeći zahtjevi:
Montaža se vrši isključivo prema uputama za montažu
Odmah nakon kupnje Ruris kopačice vlasnik mora pročitati sve informacije u korisničkom priručniku i po mogućnosti sastaviti stroj u specijaliziranom servisu ili ako ima tehničkog iskustva i znanja kopačicu sastaviti prema uputstvu.
Na taj način, prolaskom svih potrebnih koraka, eliminira se rizik da freza ne radi kako bi trebala ili da se ošteti prilikom rada.
Rurisov vodič za sastavljanje motorne kopačice savjetuje prije svega provjeru zategnustosti svih vijaka prije početka rada kao prvi korak,nakon provjere vijaka savjetujemo provjeriti sajlu gasa ,kuplunga te remena za prijenos-niti jedna komponenta ne bi smjela biti otpojena ili labava.

Tek nakon ovih početnih provjera može se pristupiti montaži stroja te ulijevanju ulja u motor i prijenos s obzirom da svi Ruris strojevi dolaze bez ulja u motoru i prijenosu.
Za pravilan rad i dugotrajnost motora i prijenosa uvijek savjetujemo korištenje original Ruris ulja.
Prilikom svake uporabe freze potrebno je pažljivo analizirati motorno ulje i zamijeniti ga novim uljem nakon najviše 300 sati.
Nakon korištenja Ruris motornih kopačica savjetujemo detaljno čišćenje stroja visokotlačnim peračem kako bi se uklonio višak biljne mase i zemlje sa noževa ali i da bi lakše provjerili curi li ulje na nekom od spojeva ako ga je uliveno previše.

Svaka Ruris motorna kopačica na stražnjem dijelu kod spoja volana i prijenosa ima odušak za ispuštanje viška ulja,stoga ako ste ulja za prijenos previše ulili može se desiti da ćete primjetiti lagano curenje ulja na donjem dijelu upravljača.
Ne brinite jer sa vašim Ruris strojem je sve u redu ,odljevci ulja su se pojavili kao višak koje stroj sam izbacuje kroz odušak kako se ne bi stvarao pritisak.

Što nikako nemojte napraviti prilikom sastavljanja kopačice?

1.Dosta često se zna desiti da kupci bez nekog osnovnog znanja krenu sastavljati stroj samostalno.
Bez brige nije to ništa pre zahtjevno ali na neke stvari se ipak treba pripaziti zato vas želimo upozoriti na neke osnovne greške prilikom sklapanja Ruris motorne kopačice:

Prilikom ulijevanja ulja u motor pripazite da ulja bude dovoljno.
Dovoljno ulja znači da kada je motor kopačice pozicioniran ravno u odnosu na tlo ulja treba biti do vrha odnosno ulje mora biti vidljivo okom kada se odvrne čep.
Sve Ruris motorne kopačice opremljene su senzorom za detekciju manjka ulja u motoru kako bi se motor stroja zaštitio od pregrijavanja odnosno nedostatka ulja.
Ako vam u motoru fali 1 dcl ulja kopačica će se gasiti,stoga nadolijte dovoljno ulja.

2.Ulje za prijenos je isto tako vrlo važna komponenta za pravilan rad.
Otvor za ulijevanje ulja za prijenos ovisno o modelu Ruris kopačice nalazi se straga bočno ili na samom vrhu kućišta prijenosa.Nemojte pogriješiti i uliti ulje za prijenos u drugu stranu motora jer motor Ruris motorne kopačice imaju dva otvora na lijevoj i desnoj strani motora sa dva naranačasta čepa.
Dva otvora za ulje su na motoru jer se isti motori koriste i za druge Ruris strojeve poput cjepača pa nekada odgovara otvor za ulje sa suprotne strane.

3.Treća najbitnija stvar kod sastavljanja kopačice je uljevanje ulja u filter za zrak,kako bi ulje skupljalo prašinu.
Ovdje najčešće dolazi do grešaka jer kupci koji nemaju puno iskustva u većini slučajeva ulje uliju direktno kroz rupu kutije filtera zraka u fergazer ili uliju previše ulja za skupljanje prašine pa to ulje opet uđe u komore te se zablokira starter za paljenje ili motorna kopačica počne previše dimiti.
Ulja u kutiju za filter se treba dodati tek toliko da prekrije dno,ne više od toga.

Oznake: kako sastaviti kopačicu/frezu, vodič za sastavljanje kopačice, održavanje kopačice, motorna kopačica,freza,motokultivator