24diskont savjeti

Pravilna priprema tla za sjetvu

PRAVILNA PRIPREMA TLA ZA SJETVU

Internet trgovina 24diskont nudi sve vrste motornih i električnih stojeva i alata za obradu zemlje te uređenje okućnice. Prigodnim savjetima želimo vam pomoći da pravilno koristite i održavate vaše strojeve i alate

Pravila i koraci za savršeno tlo- savjetuje 24diskont.com

Priprema tla za sjetvu

Priprema tla za sjetvu proces je preciznih koraka koji zahtijevaju najveću pažnju. Priroda uvijek ima posljednju riječ pa s vremena na vrijeme treba dobro razmisliti o tlu i vremenskim uvjetima, kao i o vrsti usjeva koje sadite. Postoje razne tehnika koje mogu biti korisne za pripremu tla, kao što su obrada tla frezom, oranje i obrađivanje. U ovom članku pokušat ćemo preurediti ove tehnike u pravilan slijed koraka i ponuditi neka opća pravila koja će vam pomoći da uspješno pripremite tlo. Za obradu tla na našoj Internet trgovini 24diskont.com možemo vam ponuditi gotovo sve strojeve i alate koji su vam potrebni kako bi zadovoljili sve preduvjete za sadnju biljaka u vašem vrtu,voćnjaku ili povrtnjaku.

U ponudi na 24diskont.com uz besplatnu dostavu i financiranje ratama na kartice ili bezkamatno do 36 rata putem Leanpay financiranja nudimo alate i strojeve poznatih robnih marki poput Ruris, Daewoo, Makita, Nibbi, Raider, Top Garden

Prvo pravilo koje morate uvijek zapamtiti je nikada ne obrađivati ​​smrznutu zemlju, jer je smrznuta zemlja tvrda, iscrpljujuća je za prevrtanje i, što je najvažnije, time ćete izložiti sve mikroorganizme koji žive pod zemljom niskim temperaturama. Još jedno pravilo koje treba imati na umu je nikada ne obrađivati ​​mokro tlo; ovo pravilo je posebno važno ako imate posla s glinenim tlom, jer se radom u vlažnim uvjetima tlo miješa u pastu, koja se naknadno suši u tvrdu koru koja sprječava sjetvu. Klima uvelike utječe na kalendar poljoprivrednika: na primjer, pripremu tla treba odgoditi tijekom kišne zime, što uzrokuje propadanje tla i izlaže ga smrzavanju, za razliku od snježne zime, koja olakšava strukturnu regeneraciju tla.

 class=
 class=

Priprema tla za sjetvu – glavne faze

Kada je došao pravi trenutak za početak pripreme tla, nastavite redom sa sljedećim koracima:

  • malčiranje
  • oranje
  • obrada frezom (kopačica ili motokultivator)
  • izravnavanje
  • sjetva
Naravno, koji koraci su potrebni ovisi o uvjetima tla; ako ste već uklonili prethodni usjev sa zemlje (npr. ručnim čupanjem biljaka rajčice), nema potrebe za malčiranjem, što je umjesto toga korisno u slučaju usjeva kukuruza, pšenice ili salate.

Oranje je bitan korak koji razbija tlo u grudve prije nego što se može rafinirati i usitniti u fazi obrade. Umjesto toga, tlo se može iskopati kao alternativa oranju. U slučaju oranja, preporučljivo je vašem motokultivatoru ili kopačici na dva kotača dodati balastne utege, jer će to poboljšati performanse vozila i kvalitetu izoranog tla.

Nakon što se zemlja pretvori u grudve, možete izvršiti prvu gnojidbu, koristeći svježi kompost u prva dva mjeseca u godini, ili samo zreli kompost od ožujka nadalje. Obrada će osigurati da se tlo pravilno izmiješa i drobi.

Sljedeći koraci posebno ovise o tome za što će se tlo koristiti i vrsti usjeva koji želite uzgajati. Pripremate li tlo za presađivanje hortikulturnih kultura, možete koristiti tehniku ​​lažne sjetve, tako da obrađeno tlo ostavite da miruje 20 dana, a zatim ga doradite prije presađivanja; dok se u slučaju zelenih gnojiva sjetva može izvršiti odmah.

Sjetvu se može obaviti ručno ili automatizirano pričvršćivanjem sijačica na vaš motokultivator na dva kotača. Važno je napomenuti da se specifični proces pripreme razlikuje ovisno o povrću ili usjevu; međutim, gornji koraci daju smjernicu za postizanje najboljih rezultata.

ROTO KOPAČICE

Hobby:Nibbi 055

Intenzivna upotreba:Nibbi 095S / Nibbi 105S

Profi modeli:NIbbi 115 / Nibbi 118

MOTOKUTIVATORI:

Hobby:Nibbi BRIK / Nibbi BRIK 1S

Intenzivna upotreba: Nibbi BRIK 5S / Nibbi KAM 7S / Nibbi KAM 13S

Profi modeli: Nibbi MAK 17S / Nibbi MAK 18S

STRIŽNE KOSILICE:

Hobby:Nibbi FC 110 / Nibbi 120S

Intenzivna upotreba: Nibbi FC 130S / Nibbi FC 20 / Nibbi FC 145S

Profi modeli: Nibbi FC 30 / Nibbi FC 150S / Nibbi FC 150MS

KOSILICE I MALČERI:

Hobby:

Intenzivna upotreba:Nibbi NTS50

Profi modeli: Nibbi NTS65 / Nibbi NTS80

TRANSPORTERI:

Hobby:Nibbi NTR340

Intenzivna upotreba:

Profi modeli: Nibbi NTR450 / Nibbi NTR550 / Nibbi NTR1750 D / NTR 550D

Za pripremu tla preporučamo vam strojeve talijanskog proizvođača Nibbi sa jamstvom od 3 godine.

Nibbi je u 2021. godini učinio značajne inovacije: napori su usredotočeni na prilagodbu i razvoj novih snažnih, pouzdanih Euro 5 motora koji mogu zadovoljiti sve potrebe. Novosti o motorima u kombinaciji s profesionalnim modelima traktora na dva kotača MAK 17 S i MAK 18 S kako bi se jamčile visoke performanse u svim situacijama. Na kraju kataloga možete pronaći rubriku posvećenu Emak motorima, valjana rješenja za obnovu zastarjelih ili više neispravnih motora.

Oni su razvijeni kako bi zadovoljili najnovije standarde udobnosti i jednostavnosti korištenja. Katalog za 2021. predstavlja uistinu opsežnu, stalno ažuriranu paletu strojeva, prikladnih za poljoprivrednu njegu zemljišta i održavanje parcela i vrtova te sposobnih odgovoriti na potrebe korisnika na svim razinama. Proizvodi se razlikuju prema namjeni za koju su dizajnirani, ali svi imaju iste visoke standarde kvalitete u pogledu performansi, pouzdanosti, udobnosti i sigurnosti. Postoji Nibbi za svakoga!

Nibbi je robna marka vodeće talijanske grupacije EMAK koja je vlasnik brandova Oleo mac,Efco,Bertollini i Nibbi.

 class=

Katalog Nibbi proizvoda možete pogledati ovdje: NIBBI KATALOG

Cijene NIBBI proizvoda za obradu tla možete provjeriti ovdje: NIBBI

Cijene RURIS proizvoda za obradu tla možete provjeriti ovdje: RURIS

 class=
 class=
 class=